Kill Your Darling

Jaap van Hoewijk Lange documentaire - 2012 - 78 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over een lang geleden gepleegde, maar pas sinds kort opgehelderde moord op de Amerikaanse Melissa Halstead. Van Hoewijk volgde het politieonderzoek en dook in de wereld van zowel dader als slachtoffer.

In 1990 werd in de Rotterdamse Westersingel het levenloze lichaam van een vrouw gevonden, ontdaan van hoofd en handen. Pas in 2008 bleek uit DNA-onderzoek dat het slachtoffer het Amerikaanse model Melissa Halstead was. Regisseur Jaap van Hoewijk beet zich vast in de zaak. Hij volgde niet alleen de Rotterdamse en Engelse politie in hun poging het verleden te reconstrueren, maar bezocht ook verwanten van zowel het slachtoffer als de opgespoorde dader en wist met deze John Sweeney zelfs direct contact te leggen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland