Kiem Holijanda

Sarah Veltmeyer Korte film - 2017 - 14 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort drama over twee Kosovaarse broers die met melkverkoop het hoofd boven water proberen te houden. De oudste heeft zijn zinnen gezet op het kansrijkere Nederland, de jongste op een smartphone.

Kort drama over de broers Andi (13) en Florist (20), die in een arm en verlaten dorp in Kosovo wonen. Door melk te verkopen verdienen ze net genoeg om hun familie te onderhouden. Andi hangt na het werk vooral rond en droomt van een mobiele telefoon, omdat hij daarmee de door de Kim Holland-reclame beloofde vijf gratis geile minuten kan aanschouwen. Ook Florist hunkert naar Holland, of beter gezegd: naar Nederland, want hij loopt met plannen rond om Kosovo en zijn familie vaarwel te zeggen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland