Kids & Docs - Plank

Billy Pols Korte documentaire - 2009 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Nassim (15) droomt van een toekomst als professioneel skater. Daarom gaat hij niet mee op vakantie maar Marokko, maar blijft hij een zomer thuis om te trainen voor een belangrijke skatewedstrijd.

De vijftienjarige Nassim is geen voetballer of kickbokser, maar een rasechte skater. Dagelijks is de fanatiekeling op straat te vinden, werkend aan zijn levensgevaarlijke trucks. Thuis was het, voor de scheiding van zijn ouders, 'niet chill'. Sinds die uit elkaar zijn, woont Nassim met zijn moeder en zusjes. Tijdens het kijken naar videobeelden uit het familiearchief licht Nassim zijn relatie met zijn vader toe. Zijn vader las hem, naar Nassims idee, vooral de les in plaats van hem iets te leren. Dus zorgt Nassim voor zijn eigen toekomst: hij wordt professioneel skateboarder. Dit jaar zal hij voor het eerst niet met zijn moeder op vakantie naar Marokko gaan omdat hij traint voor een belangrijke skatewedstrijd: de Grand Prix van Rotterdam. In de voorbereiding toont Nassim zijn vetste grabs, spins én oorlogswonden. Want skaten is geen zachtzinnige sport. Maar aan een saaie kantoorbaan zal Nassim nooit beginnen: 'Skaten is voor mij een springplank naar een andere wereld.' Met bijzonder wedstrijdbeeldmateriaal en een soundtrack vol hiphop en folkrock van Cat Stevens.

Credits

Regie Billy Pols
Scenario Billy Pols
Liedewij Theisens
Producent(en) Maarten Kuit
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland