Kendis

Bibi Fadlalla Korte documentaire - 2017 - 15 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Lavanya (15) weet niet van opgeven en zet als DJ Kendis het publiek op muziekfestivals in vuur en vlam. En ook op filmfestivals, want Thessaloniki, Toronto, Tbilisi en Tel Aviv gingen Utrecht reeds voor.

Toen ze negen was, ontdekte Lavanya haar talent. Een paar jaar later merkte ze dat muziek haar de kracht geeft die ze nodig heeft, hoe nerveus ze soms ook is voordat ze op het podium stapt. Gesteund door haar vader timmert ze nu hard aan de weg als dj. Vader droomt al van Amerika. Lavanya’s grootste wens is om in de DJ Top 100 van de wereld te komen. Terwijl ze als jongste dj optreedt op grote festivals in Nederland en België vertelt ze wat haar beweegt. Haar carrière wordt overschaduwd door de pijn na het ongeluk van een aantal jaren geleden. Maar deze stoere tante piekert niet over opgeven.

Credits

Scenario Bibi Fadlalla
Producent(en) Maarten Kuit
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Omroep
Productieland(en)
Nederland