Keeper

Johan Kramer Lange documentaire - 2019 - 74 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Moet je als keeper een beetje gek zijn of juist niet? Een humoristische psychologische zoektocht naar de motivatie en karaktereigenschappen van voetbalkeepers.

In een tijd waarin de meeste aandacht gaat naar het scoren, naar de aanvallers en de spitsen, is dit juist een genuanceerde en bij vlagen humoristische psychologische zoektocht naar de motivatie en karaktereigenschappen van keepers. Vijf eigenzinnige voetbalkeepers getuigen hoe spannend het is om heel alleen, in een veel te groot doel, te wachten op het onvermijdelijke tegendoelpunt. Ze maken ook duidelijk dat zodra we accepteren dat de verdediging feilbaar is, we ons kwetsbaar kunnen opstellen en echt contact kunnen maken met de wereld om ons heen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Carole Vlerick
Fenna Breitbarth
Sanne van Hattum
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Erik Thomassen
Kees de Groot
Joery Skovajsa
Gaby de Haan
Visual Effects
From From
Muziek
Cast
Selena Babb
Tarek Karboutly
Lenny Bemboom
Jan Dooyewaard
Sjoerd Mossou
Leo Oldenburger
Omroep
Productieland(en)
Nederland