Kat en Muis

Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs Speelfilm - 2015 - 83 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De jonge Belle wordt zich na het overlijden van haar tante bewust van een pijnlijke gebeurtenis uit het familieverleden die nog altijd zijn sporen nalaat. Beklemmend, surreëel drama.

De jonge Belle woont in een gehucht, waar ze frank en vrij door de verlaten korenvelden fietst. Het overlijden van haar tante, bij wie ze inwoont, zet gebeurtenissen in gang die het meisje bewust maken van een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden die nog altijd zijn sporen nalaat. Als haar moeder onverwacht terugkomt, herbeleeft ze verdrongen herinneringen. Dan blijkt ook waarom de gemeenschap zo heftig reageert op haar liefde voor haar vriendje Max. Het beeldende surreële drama, dat weinig dialogen bevat, roept een beklemmende sfeer op.


Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Betty Walmeijer
Camera
Production Design
Vassilis Economidis
Billy Leliveld
Catherine Henegan
Montage
Vima Kara
Tarek
Sound Design
Geluidsnabewerking
Pepijn Aben
Antony Gray
Set geluid
Aurélien Lebourg
Robin Tony Streefkerk
Visual Effects
Raphael Croonen
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland