Karakter

Mike van Diem Speelfilm - 1997 - 120 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Speelfilm

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Jan Decleir

Beste Actrice Betty Schuurman

Beste Regie Mike van Diem

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Oscarwinnend speelfilmdebuut van Mike van Diem naar het klassieke werk van F. Bordewijk, over de gevreesde deurwaarder Dreverhaven die de carrière van zijn ambitieuze bastaardzoon Katadreuffe probeert te dwarsbomen.

In het vooroorlogse Rotterdam wordt de meedogenloze deurwaarder Dreverhaven door menigeen gevreesd. Zijn ambitieuze en koppige bastaardzoon Katadreuffe besluit na een faillissement advocaat te worden en zet daarvoor alles aan de kant, zelfs zijn vriendinnetje. Een botsing met Dreverhaven is onvermijdelijk. De karakteristieke locaties van het Oscarwinnend speelfilmdebuut van Mike van Diem werden gevonden in onder meer Gent, Antwerpen en het Poolse Wroclaw.

Credits

Scenario Mike van Diem
Laurens Geels
Ruud van Megen
Producent(en) Laurens Geels