Kapsalon Romy

Mischa Kamp Speelfilm - 2019 - 91 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als de steeds warriger wordende kapster Stine haar kleindochter Romy in vertrouwen neemt, is dat het begin van een groot avontuur. Speelse jeugdfilm over alzheimer en de kracht van familiebanden.

De tienjarige Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar oppasoma Stine moet, die als kapster werkt en alzheimer heeft. Als zij haar kleindochter in vertrouwen neemt over die toenemende vergeetachtigheid en verwardheid, beseft Romy dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Bekroond op het Noorse International Children's Film Festival als Beste Europese jeugdfilm van 2019 en gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.

Credits

Scenario Tamara Bos
Producent(en) Burny Bos
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Leitwolf Filmproduktion GmbH
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Marion Boot
Evelien Klein Gebbink
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Timo Aaldriks
Pim Meijer
Aron Baaijens
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, Duitsland