Kan door huid heen

Esther Rots Speelfilm - 2008 - 94 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Rifka Lodeizen

Beste Montage Esther Rots

Speciale Juryprijs

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Wim Opbrouck

Beste Camera Lennert Hillege, NSC

Beste Lange Speelfilm Trent -Esther Rots

Beste Regie Esther Rots

Beste Sound Design Dan Geesin

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Na het slachtoffer te zijn geworden van een geweldsdelict, kiest een jonge vrouw voor een geïsoleerd leven in Zeeland. Daar wisselen angst- en wraakgevoelens elkaar in hoog tempo af.

Het zorgeloze leven van Marieke - begin dertig - krijgt een lelijke knauw als haar vriend het uitmaakt. Wanneer ze vervolgens ook nog het slachtoffer wordt van een aanranding besluit ze uit Amsterdam te vertrekken. Ze kiest voor een geïsoleerd bestaan op een afgelegen Zeeuwse boerderij, midden in de winter. Hier verliest ze steeds meer de grip op haar leven. De beweeglijke camera volgt Marieke met sprongen in tijd en werkelijkheid en registreert haar eenzaamheid, paranoia en wraakfantasieën.

Credits

Scenario Esther Rots
Producent(en) Trent -
Esther Rots
Hugo Rots
Productiebedrijf
NFI Motion Pictures
Rots Filmwerk
Kan door huid heen BV
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland