Julia / Guiliana

Manon Bovenkerk Korte film - 2008 - 9 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Persoonlijke ode aan de cinema uit de jaren zestig en aan Monica Vitti, de Italiaanse actrice die doorbrak in die periode. Zwart-wittekeningen van haar worden afgewisseld met zwart-witfoto's van modernistische architectuur.

Persoonlijke ode aan de cinema uit de jaren zestig en aan Monica Vitti, de Italiaanse actrice die doorbrak in die periode. Zij is uitgebeeld in zwart-wittekeningen. Zwart-witfoto's brengen modernistische architectuur in beeld. Hoewel de film uitsluitend stilstaande beelden laat zien, vloeien personage en omgeving op wonderlijke wijze samen door de bewegende filmcamera, die afwisselend over de tekeningen en de foto's glijdt.

Credits

Scenario Manon Bovenkerk
Producent(en) Manon Bovenkerk
Productiebedrijf
Impakt Works
Camera
Awoiska van der Molen
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland