Joris en Boris en het geheim van de tempel

Aram van de Rest, Martijn van Nellestijn Speelfilm - 2012 - 86 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Spin-off rondom de twee slechte hulpjes van Dr. Brein uit de reeks Sinterklaasfilms van Van Nellestijn. Het duo krijgt een mysterieus erfstuk in handen.

Joris en Boris werden bekend als kwaadaardige hulpjes van de gemene Dr. Brein, in de reeks films over Sinterklaas van Van Nellestijn. In deze spin-off krijgen de guitige heren van een notaris een belangrijk maar mysterieus erfstuk in handen, wat een zoektocht ontketent naar de waardevolle bezittingen van hun voorouders. Omdat de ietwat onhandige inspecteur Jankers denkt dat het duo iets ondeugends uit wil halen, volgt hij ze naar het zonnige eiland Cyprus, waar ze volgens de overlevering op zoek moeten gaan naar een geheimzinnige tempel. Door hun kersverse vriendschap met Anna en de broers Max en Michiel belanden ze in het hotel van Tante en haar hulpje Grudo. Hoewel de vrolijke gasten niets in de gaten hebben, blijken deze twee schurken verdacht veel interesse te hebben in de zoektocht van de vriendengroep.

Credits

Productiebedrijf
SRSP Films
Uitvoerend producent(en)
Camera
Ruben Sluijter
Production Design
Allard Derksen
Montage
Sonja Visser
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Just Posthumus
Visual Effects
Muziek
Cast
Martijn van Nellestijn
Richard de Ruijter
Ralf Mackenbach
Inge Ipenburg
Bartho Braat
Frederik de Groot
Rick Mackenbach
Maaike Bakker
Wim Rijken
Babette van Veen
Ron Boszhard
Maja van den Broecke
Erik-Jan Slot
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland