Jongens

Mischa Kamp Speelfilm - 2014 - 78 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Mannelijke Bijrol Ton Kas

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Gijs Blom

Beste Camera Melle van Essen, NSC

Beste Regie Mischa Kamp

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Mischa Kamp

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zomerse jeugdfilm over de vijftienjarige, wat gesloten Sieger die hevig verliefd wordt op een jongen uit zijn atletiekteam. Als blijkt dat de liefde wederzijds is, raakt hij verstrikt in een eenzame worsteling.

Na het overlijden van zijn moeder woont de vijftienjarige, wat gesloten Sieger samen met zijn zorgzame vader en stoere broer die constant met elkaar botsen. Met zijn beste vriend Stef traint hij in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. In dat team zit ook de intrigerende en onvoorspelbare Marc. Sieger wordt overvallen door een hevige verliefdheid op zijn ploeggenoot. Als blijkt dat de liefde wederzijds is, raakt hij verstrikt in een worsteling waarover hij thuis niet durft te praten. Een zomerse jeugdfilm over het volgen van je hart.

Credits

Scenario Chris Westendorp
Jaap Peter Enderlé
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ralf van Lanen
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland