Jona/Tomberry

Rosto - Korte film - 2005 - 12 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Rosto -

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Duistere 3D-computeranimatie won prijs voor beste korte film op het filmfestival van Cannes. Een duivelse figuur, een babymeermin en een takkenvrouw strijden om een grijnzende walvis.

Het slotstuk van een trilogie, gebaseerd op de graphic novel Mind My Gap, een multimediaal project dat sinds 1998 doorevolueert. De hallucinerende animatiefilm verkent het universum van de maker, dat bestaat uit apocalyptische landschappen met duistere alter ego's. De verhaalstructuur wijkt af van gebruikelijke patronen. Jona/Tomberry werd tijdens het filmfestival van Cannes 2005 uitgeroepen tot beste korte film in de 'Semaine de la Critique'.

Credits

Regie Rosto -
Scenario Rosto -
Producent(en) Erik Schut
Productiebedrijf
Rocketta Film
Studio Rosto A.D
Coproducent(en)
Rosto -
Hanne Dit
Camera
Stephan Schmidt
Montage
Sound Design
Tom Hambleton
Set geluid
Tom Hambleton
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland