Jolanda 23

Pim Zwier Korte film - 2008 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ook in de veehouderij heerst een bepaald schoonheidsideaal. De veefotograaf zet, met behulp van een sterke man of vier, prachtig glimmende, schoongeboende koeien op de gevoelige plaat.

Een glanzende zwart-witte vacht wordt met aandacht gewassen. We horen de koe zachtjes loeien. Af en toe klinken de geruststellende woorden van de boer. Na de wasbeurt wordt het dier vakkundig getrimd. De brandschone koe moet met de voorste hoeven op een verhoging staan. Vier mensen zijn ervoor nodig om dat correct te doen. Ook in de wereld van de veehouder blijkt een bepaald schoonheidsideaal gewenst.

Credits

Regie Pim Zwier
Scenario Pim Zwier
Producent(en) Pim Zwier
Productiebedrijf
Fictieve Vrijheid
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Distributie
Productieland(en)
Nederland