Janus

Erik van Lieshout Korte documentaire - 2012 - 50 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Documentaire Erik van Lieshout

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In spontaan aandoende monologen en gesprekken met de volkse bewoners rondom zijn atelier in Rotterdam-Zuid onderzoekt Erik van Lieshout zijn rol als kunstenaar in deze tijd van economische crisis.

Wat is de rol van de kunstenaar in tijden van economische crisis en slinkende subsidies? Erik van Lieshout onderzoekt dit in de directe omgeving van zijn atelier: het volkse Rotterdam-Zuid. In spontaan aandoende monologen spreekt hij zijn afschuw uit over de ‘man van de straat’ en vraagt zich af: heb ik een sociale taak? Toch zit hij bij die gewone mensen in de huiskamer intieme gesprekken te voeren en koopt hij de volledige inboedel van de overleden verzamelaar Janus om een installatie van te maken.

Credits

Producent(en) Suzanne Weenink
Erik van Lieshout
Productiebedrijf Erik van Lieshout BV