Jan Sierhuis zelfportret

Marte Visser Lange documentaire - 2017 - 81 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ook op hoge leeftijd is de expressionistische schilder Jan Sierhuis nog vol levenslust en scheppingsdrang. Aan de hand van zijn zelfportretten vertelt de in Amsterdam opgegroeide kunstenaar zijn verhaal.

Fotograaf Marte Visser maakt haar regiedebuut met dit portret van de schilder Jan Sierhuis, die als een van de belangrijkste Nederlandse expressionisten wordt gezien. Aan de hand van zijn zelfportretten, die elk een nieuw decennium inleiden, vertelt hij monter over zijn leven en zijn kunst, en geeft daarmee gelijk een inkijkje in de Nederlandse kunstgeschiedenis van de twintigste eeuw. Op hoge leeftijd is Jan nog vol levenslust en scheppingsdrang. Een echte kunstenaar krijg je volgens hem nooit kapot. 'Geluk is doen wat je zelf wilt.'

Credits

Producent(en) René Mendel
Mira Mendel
Productiebedrijf Interakt
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland