Jammerdal

Joost Seelen Korte documentaire - 1996 - 43 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over de plannen voor de aanleg van een snelweg dwars door het Noordlimburgse natuurgebied Het Jammerdal.

Korte documentaire over de commotie rond de plannen voor de aanleg van een snelweg dwars door het Noord-Limburgse natuurgebied Het Jammerdal. Het gebied ontleent zijn naam aan het feit dat hier ooit een man, bij het graven van een diepe put, schreeuwend en jammerend onder het zand werd bedolven. Jaren later gaat, ondanks formeel protest van de milieubeweging, opnieuw de schop in de grond. Slechts een enkeling legt zich er niet bij neer. Een documentaire over woede, machteloosheid en aanvaarding.

Credits

Scenario Joost Seelen
Producent(en) Annemiek van der Zanden
Productiebedrijf
Camera
Montage
Erik van de Belt
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland