Jamey's gevecht

Denise Janzee Korte documentaire - 2013 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddocumentaire over de zestienjarige Jamey die stottert. Nu de jongen zich wil aanmelden voor een sportacademie waarop hij ook les moet geven, zet hij alles op alles om van het stotteren af te komen.

De zestienjarige Jamey is een puberjongen als vele anderen. Hij is vrolijk, sportief en hij gaat graag achter de meisjes aan. Er is alleen één groot verschil tussen hem en zijn leeftijdsgenoten: Jamey stottert. Al sinds zijn vierde jaar worstelt hij zich met grote moeite door de zinnen heen. Sporten vormde nooit een probleem, omdat hij daar weinig bij hoefde te praten. Maar nu wil hij zich aanmelden voor een sportacademie waarop hij ook les moet geven. De jeugddocumentaire volgt Jamey tijdens zijn gevecht om voorgoed van het stotteren af te komen.

Credits

Scenario Nynke de Jong
Cecilie Levy
Producent(en) Denise Janzee
Productiebedrijf
Zeefilm
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland