Jacky

Brat Ljatifi, Fow Pyng Hu Speelfilm - 2000 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilmdebuut vertelt in observerende stijl het verhaal van de 25-jarige weinig ambitieuze Jacky, de zoon van Chinese immigranten in Eindhoven, die volgens Chinese traditie moet trouwen.

Speelfilmdebuut (in co-regie met Fow Pyng Hu) vertelt in observerende stijl het verhaal van de 25-jarige Jacky. De zoon van Chinese immigranten leidt in een Eindhovense doorzonwoning bij zijn moeder een lui leventje. Jacky is niet ambitieus en vindt zijn weinig inspirerende baan als railtender prima. Dit leven lijkt te veranderen als Jacky, volgens Chinese traditie, moet trouwen met een Chinees meisje. Dat is Chi-Chi, een keurig verlegen meisje dat, aangekomen in Nederland, zijn moeder in het echt zwaar tegenvalt. Terwijl Jacky aan het werk is, probeert Chi-Chi te aarden in hun nieuwe appartement in Amsterdam en regelt de huishouding. Tot vervelens toe. Een oppervlakkige vriend zorgt voor commotie, maar de vraag blijft of Jacky ooit zal veranderen.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Camera
Production Design
Martine de Schipper
Montage
Brat Ljatifi
Fow Pyng Hu
Caspar Koetsveld
Mixage
Set geluid
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland