Interview

Laurens Postma Speelfilm - 2011 - 105 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een oorlogsverslaggever moet tegen zijn zin een van de populairste actrices van India interviewen. Het interview loopt door de botsende karakters uit de hand. Tweede, nu Indiase, remake van de film van Theo van Gogh.

Een cynische Indiase oorlogsverslaggever moet - met tegenzin - een van de bekendste Bollywood-actrices interviewen voor het blad Cover Story. Hij heeft al snel door dat zij hem het interview van de eeuw geeft. Maar is het allemaal wel waar wat zij zegt of is ze een betere actrice dan hij denkt? En is hij wel zo politiek correct als hij doet voorkomen? Het lijkt erop dat ze beiden een traumatisch verleden hebben, of is het maar een psychologisch spel? Terwijl zijn opnameapparaat aan blijft staan stijgt de spanning door de botsende karakters tot koortsachtige hoogte.
De geheel in het Hindi opgenomen Bollywoodthriller is de tweede remake van Interview (2003) van Theo van Gogh met Pierre Bokma en Katja Schuurman. In 2007 maakte Steve Buscemi een versie met zichzelf en Sienna Miller in de hoofdrol. Postma, die regelmatig in India verblijft, wilde graag een remake van Interview doen. Omdat de Engelse rechten al vergeven waren, maakte hij hem in het Hindi.

Credits

Scenario Laurens Postma
Farrukh Dhondy
Producent(en) Laurens Postma
Ram Sangtani
Sunitha Ram
Productiebedrijf
Camera
Uday Tiwari
Production Design
Shekar More
Montage
Yule Rohan Kurup
Muziek
Cast
Productieland(en)
India