Interstellar

Christopher Nolan Speelfilm - 2014 - 169 min.
Vanaf 12 jaar
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De aarde sterft. Een groepje astronauten gaat op zoek naar een nieuwe planeet. Een achtergebleven dochter hoopt op de terugkeer van haar vader. Ambitieus epos waarin de menselijke emotie de maat der dingen blijft.

De aarde is onbewoonbaar geworden, de mens moet op zoek naar een nieuwe wereld. Cooper, een voormalig NASA-testpiloot die boer geworden is, neemt afscheid van zijn kinderen om deel te nemen aan een gewaagde missie: bewoonbare planeten zoeken in een uithoek van het heelal. Een episch, maar ook poëtisch en emotioneel avontuur waarin de op de proef gestelde liefde tussen vader en dochter net zo zwaar weegt als het spel met de natuurwetten. De filmmakers werkten hard aan de realistische uitbeelding van zwarte gaten en andere kosmische fenomenen.

Credits

Scenario Jonathan Nolan
Christopher Nolan
Producent(en) Christopher Nolan
Lynda Obst
Emma Thomas
Productiebedrijf
Paramount Pictures
Warner Bros.
Legendary Pictures
Lynda Obst Productions
Syncopy
Camera
Hoyte van Hoytema
Production Design
Nathan Crowley
Montage
Lee Smith
Muziek
Cast
Productieland(en)
VS, Canada, Groot-Brittannië