Inside the Chinese Closet

Sophia Luvarà Lange documentaire - 2015 - 72 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In een wanhopige poging aan de verwachtingen van hun ouders te voldoen, halen homo Andy en lesbo Cherry in Shanghai alles uit de kast om iemand te strikken voor een verstandshuwelijk en bijbehorend kind.

Andy en Cherry zijn op zoek naar liefde en geluk, maar dat is zelfs in het moderne Shanghai niet eenvoudig als je niet in het hetero-hokje past. Om aan de verwachtingen van zijn ouders te voldoen, is homo Andy dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. De lesbische Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Ze hoeft alleen nog maar een baby, maar die zoektocht blijkt ingewikkelder dan gedacht. Botsingen met de verwachtingen van ouders, liefdes- en verstandshuwelijkspartners zijn niet van de lucht.

Credits

Productiebedrijf Witfilm