Inner Landscape

Frank Scheffer Lange documentaire - 2019 - 92 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In het rap veranderende China zoekt componist Guo Wenjing in deze documentaire een weg tussen oosterse en westerse muziek en tussen het oude en het nieuwe.

Deze documentaire verhaalt over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. Hij volgt daarbij zijn hart. Ook chef-dirigent Ed Spanjaard en Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, vertellen over de verschillen tussen oost en west, en tussen oude tradities en de moderne tijd.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Qiao Jin
Menno Euwe
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland, China