In procedure

Jiska Rickels Korte documentaire - 2016 - 58 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In deze documentaire komt de vluchtelingenervaring dichtbij. Een naar Nederland gevluchte Syrische vader wil ook zijn achtergebleven gezin redden, maar wacht machteloos op de uitslag van de asielprocedure.

De Syrische vader Hassan is naar Nederland gevlucht om zijn gezin te redden. Via audioberichtjes staat hij in contact met zijn gezin, waaronder zijn ernstig zieke dochter Yomna (15). Terwijl hij wacht op de uitslag van zijn asielprocedure vraagt Yomna wanhopig wanneer ze zich bij hem kunnen voegen. Intussen wordt de situatie in Syriƫ steeds nijpender en begint Hassan te twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing. Rickels laat met deze documentaire de vluchtelingenervaring van dichtbij zien.

Credits

Scenario Jiska Rickels
Producent(en) Willemijn Cerutti
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland