In het spoor van Robert van Gulik

Rob Rombout Lange documentaire - 2016 - 88 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vrijmoedige zoektocht naar Robert van Gulik (1910-1967), diplomaat, sinoloog en als schrijver de schepper van rechter Tie. Net als in het Van Gulik-universum gaat in deze documentaire realiteit naadloos over in fictie.

Een vrijmoedige zoektocht naar Robert van Gulik (1910-1967), naar wat overbleef en naar mensen wier leven een wending nam na kennismaking met zijn universum. Van Gulik is wereldwijd een van de meest gelezen Nederlandse schrijvers. Deze diplomaat, sinoloog en geleerde werd bekend door zijn detectiveromans rond de figuur van rechter Tie. De romans zijn in veel opzichten projecties van zijn eigen leven. Die dualiteit was ook een inspiratie voor de vorm waarin deze speurtocht is gegoten. Realiteit gaat naadloos over in fictie.

Credits

Scenario Rob Rombout
Producent(en) Frank van den Engel