In Blue

Jaap van Heusden Speelfilm - 2017 - 102 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Maria Kraakman

Beste Regie Jaap van Heusden

Beste Scenario Jan Willem den BokJaap van Heusden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Marc BarySteven Rubinstein Malamud

Beste Montage Jasper Quispel

Beste Sound Design Marco Vermaas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een doorgewinterde stewardess moet tijdens een vlucht naar Boekarest helpen met een bevalling. In de nasleep rijdt haar taxi een vijftienjarige jongen aan die in de tunnels onder de stad woont. Ze raakt verwikkeld in een verwarrende relatie met hem.

Wanneer de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen durfde te zien. Eenmaal geland in Roemenië rijdt haar taxi een vijftienjarige weesjongen aan, die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem naar het ziekenhuis te gaan. Drama waarin een onverwachte ontmoeting resulteert in een verwarrende relatie die balanceert op het grensvlak van vriendschap, een moeder-zoonrelatie en liefde.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland