In Belfast staat een muur

Boudewijn Koole Korte documentaire - 2001 - 54 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire waarin de filmmaker vijf jaar later enkele kinderen in Belfast weer opzoekt, die hij eerder voor een documentaire had gefilmd en geïnterviewd.

Boudewijn Koole zoekt in In Belfast staat een muur 5 jaar later enkele kinderen in Belfast weer op, die hij vijf jaar eerder voor een documentaire had gefilmd en geïnterviewd. Onaangekondigd verschijnt hij voor de deur en vraagt hij ze naar de veranderingen die in hun leven hebben plaatsgevonden. In de montage wordt dat afgewisseld met beelden van vijf jaar daarvoor - een lange tijd op die leeftijd en zeker in Belfast. De emoties van de jongeren beslaan het hele spectrum - van verzet tot haat, van liefde voor de stad tot vreugde er eindelijk weg te zijn. Koole interviewt ze in hun eigen kamers, temidden van voetbal- en popposters. Dat benadrukt dat het gewone kinderen zijn, maar verscherpt ook het contrast met de moeilijkheden en gedachten waarmee ze, als kinderen in Belfast, moeten leren leven.

Credits

Productiebedrijf VPRO TV
Uitvoerend producent(en) Jacqueline van Kollenburg
Harold Lamme
Camera
Montage
Dolf Fresen
Govert Janse
Mixage
Jack Bol
Mark Meewis
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland