Iles Flottantes

Nanouk Leopold Speelfilm - 2001 - 80 min.

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Nanouk Leopold

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomisch speelfilmdebuut schetst een actueel tijdsbeeld van de generatie dertigers. Drie vriendinnen komen tot het inzicht dat ze maar wat aanrommelen in het leven.

Tragikomisch speelfilmdebuut schetst het actuele tijdsbeeld van de generatie dertigers die tot inzicht komt dat ze maar wat aanrommelt. Drie vriendinnen beseffen dat het tijd wordt om het leven serieus te nemen. De dag na haar dertigste verjaardag verruilt Kaat het gespreide bedje bij haar yuppen-vriend Max voor de armoedige bovenwoning van Sacha. Kaat is zwanger, maar weet niet van wie: Max of het vriendje van Isa. Haar vreemde gedrag wordt door Sacha en Isa wel opgemerkt, maar Kaat zwijgt en regelt een abortus. Als blijkt dat ze helemaal niet zwanger is, probeert Kaat met Isa tevergeefs in het reine te komen. Ook bij Max, met wie Kaat haar leven weer wil oppakken, blijft de deur gesloten. In de tussentijd wordt Sacha geconfronteerd met een gewelddadig vriendje en lijkt haar hetzelfde lot te treffen als haar moeder.

Credits

Scenario Nanouk Leopold
Producent(en) Stienette Bosklopper
Productiebedrijf
Circe Films
Motel Films
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Marc Nolens
Kees Linthorst
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland