Ik stond erbij

Niels van Koevorden Korte documentaire - 2012 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drie jonge mannen worden vader. Ze leven toe naar de geboorte van hun eerste kind en proberen zich voor te bereiden op wat komen gaat. Hoe houden ze zich staande tijdens de bevalling?

Drie jonge mannen leven toe naar de geboorte van hun eerste kind en praten over hun rol tijdens de zwangerschap en verwachtingen van het vaderschap. Het voelen van de eerste schopjes, het fantaseren over het karakter van het kind, de praktische voorbereidingen - maar ook de soms pijnlijke weg die zij al hebben afgelegd. Als het moment daar is, gaan de camera's mee de verloskamers in, waar de moeders buiten beeld worden gelaten en de ingezoomde vaders bijna letterlijk worden overvallen door het leven.

Credits

Producent(en) Hasse van Nunen
Miga Bär
Productiebedrijf Een van de jongens
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Website
Productieland(en)
Nederland