Ik kom wat later naar Madra

Adriaan Ditvoorst Korte film - 1965 - 26 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een soldaat moet naar Madra. Zijn rijdende en rennende tocht wordt steeds fragmentarischer. Met z'n verrassende en vernieuwende vorm sloot Ditvoorsts bejubelde afstudeerfilm aan bij de Nouvelle Vague.

Een soldaat moet naar Madra. Tijdens zijn rijdende en rennende tocht wordt het verhaal steeds fragmentarischer. Met zijn verrassende en vernieuwende vorm - met een discontinue en onlogische verhaalstructuur, ongebruikelijke camerabewegingen (van Jan de Bont) en plotselinge overgangen in beeld en geluid - vond Ditvoorsts afstudeerfilm aansluiting bij de Nouvelle Vague en verwierf hij bewondering van regisseurs als Godard en Bertolucci. De film werd in 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film.

Credits

Producent(en) Gijs Versluys
Productiebedrijf
Parnasse Produkties Amsterdam
DUP
Camera
Jan de Bont
Jaap de Jonge
Montage
Roelof Roosterman
Jef Nassenstein
Mixage
Peter Vink
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland