Ik geloof niet meer

Babette Rijkhoff Korte documentaire - 2018 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Geanimeerde documentaire waarin Bushra vertelt hoe ze op vijftienjarige leeftijd tot de ontdekking kwam dat ze niet meer in de Islam geloofde.

Bushra ontdekte op vijftienjarige leeftijd dat ze eigenlijk niet meer in de Islam geloofde, hoewel ze daar als oudste dochter uit een Marokkaans-Nederlands gezin mee was opgevoed. Ze begon zichzelf als atheïst te zien. Maar toen haar ouders op haar Hyves-pagina ontdekten dat ze een afvallige moslima was, was dat het begin van de ellende. Korte documentaire waarin de vertelster anoniem haar verhaal doet. Deze animatiefilm is onderdeel van De Locker, een serie online jongerendocumentaires van Human.

Credits

Producent(en) Els Van Driel
Productiebedrijf
Research
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Omroep
Animatie
Productieland(en)
Nederland