Ik ben

Mirella Muroni Korte film - 2018 - 16 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dit filmgedicht begint met een jonge vrouw die een ongeluk krijgt op de fiets. Op zoek naar hulp komt de wereld haar vreemd voor. Het regent, en in die regen lijkt een geheim schuil te gaan.

Op de terugweg van hockeytraining krijgt Viola een ongeluk met haar fiets. Ze krabbelt overeind en gaat in de eigenaardig lege stad op zoek naar hulp van haar vriend Kik. Hij is nachtportier in het centrum waar ze zelf ook werkt, maar deze keer doet hij afwezig. Ook de tijd lijkt de richting kwijtgeraakt in dit in zwart-wit gedraaide, kalm betoverende filmgedicht waarmee Mirella Muroni debuteert.

Credits

Scenario Mirella Muroni
Producent(en) Mirella Muroni
Productiebedrijf
Aida Maria Productions
Uitvoerend producent(en)
Chantal Tjin
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Tip van den Bos
Daniel Veld
Cast
Joy Wielkens
Wieger Windhorst
Helen Kamperveen
Productieland(en)
Nederland