Ga naar inhoud
De in Nederland woonachtige Indiase regisseur Mani Kaul schetst aan de hand van zijn eigen inburgering een beeld van migratie, identiteit en de multiraciale samenleving.
'Wat heeft Nederland je gegeven, nu je hier een paar jaar gewoond hebt?' vroeg een vriend aan de van oorsprong Indiase regisseur Mani Kaul. 'Extra belegen,' was zijn antwoord. In Ik ben geen ander probeert hij aan de hand van zijn eigen inburgering in een nieuw land een beeld te schetsen van migratie, identiteit en een multiraciale samenleving in het algemeen. Ik ben geen ander houdt het midden tussen een homemovie en een filmisch essay. Mani Kaul filmt zijn kinderen Rumi en Neisha die spelletjes doen en de Nederlandse uitspraak van hun vader verbeteren, maar ook de verschillen tussen de Nederlandse en Indiase cultuur en de verandering van de spreektaal in Mumbai. Het carnaval, de Nederlandse les en een bezoek aan familieleden die naar Amerika zijn vertrokken. Ik ben geen ander is daarmee een film over het vertrouwd raken van verschillende mensen met elkaar en het veranderen en behouden van identiteit.

Credits

Scenario
Camera
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Public Film

Titel: Ik ben geen ander
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still