Ik ben er even niet

Maartje Nevejan Lange documentaire - 2019 - 92 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Maartje Nevejan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Absence-epilepsie, dat voornamelijk bij kinderen tussen drie en dertien jaar voorkomt, speelt zich af aan de grenzen van het bewustzijn. Is het alleen een ziekte of ook een deur naar een ruimer bewustzijn?

Absences, epileptische aanvallen die vooral bij kinderen voorkomen en waarbij ze even buiten bewustzijn raken, zijn onwerkelijke en vaak onbegrepen ervaringen. De film - gebaseerd op eigen ervaringen van de regisseur - beschrijft de angst en eenzaamheid die voortkomen uit het onbegrip van anderen, en roept de vervreemding en tijdloosheid van de ervaring op met poëtische beelden en suggestief geluid. De documentaire beschouwt absences als veel meer dan een aandoening: als een verschijnsel dat vragen oproept over wat de grenzen van ons bewustzijn zijn.

Credits

Producent(en) Willemijn Cerutti
Productiebedrijf Cerutti Film
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Esther van Lune
Vera Born
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland