If the Sun Explodes

Hanna van Niekerk Speelfilm - 2016 - 80 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

Andere prijzen

MovieZone NFF Award Hanna van Niekerk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer twee geliefden samen op avontuur gaan in Litouwen, slaat het noodlot toe. Hun relatie wordt ernstig op de proef gesteld door een onverwachte crisis.

Met rugzak en tent trekken de jonge Yara en Philippe langs verre wegen en vieren ze het leven en de vrijheid. Lyriek en realisme gaan hand in hand in deze grotendeels geïmproviseerde roadmovie. Zoenen en vrijen, ernstige gesprekken, onverwachte botsingen. Onder zomerzon en sterrenhemel komt niet alleen aan het licht hoe verliefd ze zijn, maar ook hoe ze verschillen. Philippe een rusteloze zoeker, Yara ogenschijnlijk meer bescheiden. Een dramatische gebeurtenis stelt hun relatie onverwacht op de proef.

Credits

Producent(en) Maarten Kuit
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland