If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy

Mea Dols de Jong Korte documentaire - 2014 - 25 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Filmproducenten Nederland Award Juul Op den Kamp

Filmproducenten Nederland Award Chris Stenger

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Met alle filmische middelen en trucs voor het voetlicht onderzoekt deze documentaire de verhouding ouder-kind als het nest wordt verlaten. Wie blijft er nu achter met een syndroom?

Het lege-nestsyndroom geldt ook andersom: hoe voelt het om als kind je ouder(s) alleen achter te laten? De filmmaker onderzoekt het in een soort dubbelslag: de academie voltooien is óók een nest verlaten. De Jong zet haar vader en moeder voor de camera en vraagt. Door expliciet te spelen met regisseursaanwijzingen vormt de documentaire een intrigerende mix van feit en fictie waar de werkelijkheid moeiteloos doorheen prikt.

Credits

Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Freek Huijs
Muziek
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland