Iban Babil

Mohamed Al-Daradji Speelfilm - 2010 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Film van de Iraaks/Nederlandse regisseur Mohamed Al-Daradji. Twee weken na de val van Saddam Hussein gaat de twaalf jaar oude Ahmed met zijn grootmoeder op zoek naar haar zoon Ibrahim.

Noord Irak, 2003. Twee weken na de val van Saddam Hussein is de twaalf jaar oude Ahmed op reis met zijn grootmoeder. Toen zij hoorde dat er in het zuiden oorlogsgevangenen levend waren teruggekomen, is ze vastbesloten haar zoon Ibrahim die nooit terugkeerde uit de Golfoorlog terug te vinden. Liftend reist Ahmed met zijn oma door een door oorlogsgeweld verwoest Irak. Een film van de Iraaks/Nederlandse regisseur Mohamed Al-Daradji.

Credits

Scenario Jennifer Norridge
Mohamed Al-Daradji
Mithal Ghazi
Producent(en) Isabelle Stead
Atia Al-Daradji
Mohamed Al-Daradji
Dimitri de Clerq
Productiebedrijf
Human Film NL
Iraq Al-Rafidain
Coproducent(en)
Daniel Mark Evans
Rashid Masharawi
Bader Ben Hirsi
Uitvoerend producent(en)
Antonia Bird
Nashwa Al Ruwaini
Hugo Heppell
Camera
Mohamed Al-Daradji
Duraid Al-Munajim
Production Design
Alison Jeffery
Montage
Pascale Chavance
Mohamed Jbara
Sound Design
Glen Freemantle
Set geluid
Ahmed Yassin
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Irak, Nederland, Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Verenigde Arabische Emiraten