I Love Art

Frederieke Jochems Korte documentaire - 2009 - 53 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Daniel Gould hoopt te debuteren met een grootse expositie, maar tragiek wint het van de roem. Schrijnend portret van een oudere Amerikaan voor wie de Amsterdamse galeriewereld een manier van overleven is.

Wie is toch die oudere Amerikaan die geen enkele opening in de Amsterdamse galeriewereld overslaat, en wat bezielt hem, vroeg Frederieke Jochems zich af. Een seizoen lang volgt ze Daniel Gould, die met zijn sjofele jas en plastic tasje een vaste verschijning is tussen de kaasblokjes en de kunst. In galeriekringen wordt verschillend over hem gedacht. Sommigen zien totale passie voor kunst, anderen menen dat hij alleen komt voor de wijn. In het Stedelijk wordt bezorgd gekeken als hij dicht bij Lou Reed gaat staan. Hoe hij in Amsterdam verzeild raakte, is onduidelijk. Mensen uit zijn verleden willen niet voor de camera en zelf zwijgt hij ook liever over bepaalde dingen. Gould was een kunstverzamelaar die artistieke ambities kreeg. Zijn droom is in het Guinness Book of Records te komen met 's werelds grootste expositie van een debuterend kunstenaar. Hij is een charmante prater, maar veel toezeggingen heeft hij nog niet. We zien hoe hij zich zonder vaste verblijfplaats, partner, paspoort en verzekering met moeite door het leven slaat en maken een grote tragedie mee.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Daniel Gould
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland