I Am a Woman Now

Michiel van Erp Lange documentaire - 2012 - 86 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bejaarde vrouwen praten over hun tweede geboorte - de sekseoperatie in Casablanca - en over hun vaak uitbundige en soms tragische levensloop.

‘Kan elke man een mooie vrouw worden?’ vraagt filmmaker Michiel van Erp aan de bejaarde April, een beeldschone vrouw die vroeger een man was. Zij is een van de flamboyante hoofdfiguren uit deze documentaire over transseksuelen die in het midden van de vorige eeuw een sekseoperatie ondergingen. Voor die destijds zeer controversiële ingreep gingen ze naar Casablanca, waar ze werden geholpen door de onorthodoxe chirurg Burou. De verschillende vrouwen - uit Duitsland, Engeland, België en Nederland - vertellen over hun ervaringen uit die tijd, hun bewondering voor Burou en hun uitbundige en soms tragische levens, vaak geïllustreerd met foto’s en ander archiefmateriaal. Ze worden ook gevolgd, op hun reizen naar vrienden, bij het begeleiden van jonge transseksuelen en op bedevaart naar Casablanca, waar ze voor de tweede keer werden geboren.

Credits

Regie Michiel van Erp
Scenario Michiel van Erp
Producent(en) Monique Busman
Michiel van Erp
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Inge Schapendonk
JeanMarc van Sambeek
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland