Hunting & Zn.

Sander Burger Speelfilm - 2010 - 93 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Dragan Bakema

Beste Actrice Maria Kraakman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dertigers Tako en Sandra zijn gelukkig met zijn werk in de familiezaak en dat van Sandra bij het uitzendbureau. Hun geordende huisje en dito relatie lijken op orde, totdat Sandra zwanger raakt.

Dertigers Tako en Sandra zijn van de stad naar een dorp verhuisd, alwaar Tako aan de slag is gegaan in het familiebedrijf, een fietsenzaak. Sandra werkt ondertussen bij het plaatselijke uitzendbureau. Het getrouwde stel heeft hun huisje gezellig ingericht met IKEA-meubels en ze zijn soepel ingeburgerd in hun nieuwe omgeving. Ook hun relatie kabbelt rustig voort. Ze lijken gelukkig met hun leven en elkaar, maar als Sandra zwanger raakt, begint hun relatie barsten te vertonen. Voor de tweede keer tekenden Dragan Bakema en Maria Kraakman voor hoofdrollen in een speelfilm van Sander Burger: in 2006 was het acteurskoppel al te zien in diens drama Olivier etc. De regisseur en zijn acteurs werkten gezamenlijk aan het scenario van deze realistische, psychologische thriller, waarin mensen - buren, kennissen -, oppervlakkig gezien een prettig leven kunnen leiden, maar achter gesloten deuren een andere, duisterdere werkelijkheid beleven. Real life familiedrama's en de hevige media-aandacht daarvoor vormden de basis van dit script.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Production Design
Karijn van Brink
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland