How to Meet a Mermaid

Coco Schrijber Lange documentaire - 2016 - 94 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Montage Gys Zevenbergen

Beste Muziek Marc Lizier

Beste Sound Design Vincent Sinceretti

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bespiegeling over de vele gezichten van de zee, en over drie mensen met ieder een eigen reden om zijn leven eraan toe te vertrouwen. Eén van hen is de in de zee verdwenen broer van regisseur Schrijber.

Lex, Rebecca en Miguel hebben ieder hun eigen reden om hun leven toe te vertrouwen aan de zee. Op zoek naar een plek die beter is dan waar ze zich bevinden, vinden ze in of op het water hun toevluchtsoord. Via de persoonlijke verhalen van deze drie mensen verkent de film vraagstukken die daarboven uitstijgen: geweld op cruises, zelfdoding en illegale immigratie. In deze essayistische bespiegeling over de vele gezichten van de zee probeert regisseur Coco Schrijber ook een antwoord te vinden op de vraag waarom haar broer zich heeft overgeleverd aan het water.

Credits

Scenario Coco Schrijber
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Denemarken