Hotwax

Hans Erik Kraan Korte film - 2015 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Twee rivaliserende criminelen huren dezelfde keurig ogende crimineel in om de ander te elimineren. Droogkomisch drama waarin een huurmoordenaar huishoudt in zijn territorium: de wasstraat.

Harry is een goede echtgenoot, een prima vader en een beschaafd ogend mens in een perfect gesneden pak. Juist dit heerschap wordt door twee rivaliserende criminelen ingehuurd om de ander, vanwege een conflict, een kopje kleiner te maken. Harry is namelijk óók een meedogenloze moordenaar. In dit droogkomische drama rijdt Harry naar de carwash, zijn territorium. Onder het blauwe licht en het witte schuim voert hij zijn programma uit; het enige programma dat geen strepen achterlaat.

Credits

Scenario Frans Pootjes
Producent(en) Hans Erik Kraan
Productiebedrijf
Networks
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Wim Oosthoek
Michel Bosch
Jelle van der Does
Stefan de Bruijne
Montage
Dolf de Haan
Sound Design
Set geluid
Martin de Pee
Visual Effects
Hans Loosman
Muziek
Cast
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland