Hop

Dominique Standaert Speelfilm - 2002 - 100 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Regiedebuut vertelt in zwart wit beelden het op echte gebeurtenissen gebaseerde verhaal van de dertienjarige Burundese Justin die met zijn vader illegaal in België verblijft.

Regiedebuut vertelt in zwart-witbeelden het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van de dertienjarige Burundese Justin die met zijn vader illegaal in België verblijft. Als ze door hun buren worden verraden wordt Justins vader uitgewezen, maar weet de jongen onder te duiken bij de norse ex-militante communist Frans (Decleir). Samen met Frans, diens huishoudster Gerda en voetballer M'Penza probeert Justin de autoriteiten te dwingen zijn vader terug te halen.

Credits

Scenario Dominique Standaert
Rémi Hatzfeld
Olivier Malley
Producent(en) Dominique Standaert
Michel Houdmont
Thierry De Coster
Productiebedrijf
Executive Productions
Signature Films
Camera
Remon Fromont
Montage
Dominique Lefevere
Set geluid
Dan van Bever
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
België