Hollywood Banker

Rozemyn Afman Lange documentaire - 2014 - 83 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de jaren tachtig wordt de Nederlander Frans Afman de belangrijkste bankier van Hollywood en een van de machtigste mannen in de filmindustrie. Dochter Rozemyn reconstrueert wie haar vader was en wat hij mogelijk maakte.

Rozemyn, dochter van voormalig NFF-voorzitter Frans Afman (1933-2011), reconstrueert in haar debuut hoe haar vader als bankier een sleutelfiguur werd in de Amerikaanse filmfinanciering. Zijn pre-sales systeem voor filmrechten faciliteerde de opkomst van invloedrijke, onafhankelijke filmproductiehuizen in Hollywood en daarmee de totstandkoming van talloze succesvolle en legendarische Amerikaanse speelfilms. Afman verlaat Hollywood als dubieuze lieden zich in de financiering gaan mengen.

Credits

Productiebedrijf
CTM Pictures
The Filmers
Coproducent(en)
Felice Bakker
Rozemyn Afman
Uitvoerend producent(en)
Aemilia van Lent
Research
Fem Verbeek
Camera
Jeroen Simons
Joris Debeij
Montage
Sound Design
Jacco Lenstra
Set geluid
Gregoor van de Kamp
Robil Rahantoeknam
Richard Cranach
Sander Schreuders
Visual Effects
Muziek
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland