Hollands Hoop

Dana Nechushtan Televisiedrama - 2014 - 50 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Televisiedrama

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Televisiedrama Marcel Hensema

Beste Actrice Televisiedrama Kim van Kooten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een burn-out, erft het boerenbedrijf van zijn vader. Het blijkt een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een noodlottige carrière als drugshandelaar.

Je oogst wat je zaait. Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een burn-out, staat op een kruispunt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt de boerderij een dekmantel voor een criminele drugsorganisatie waarvan Fokke noodgedwongen aan het hoofd komt te staan. Zijn kennis van het criminele brein, gecombineerd met een afbrokkelend ethisch besef, brengt hem in deze achtdelige dramaserie meer succes dan hij aankan.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Set geluid
Cast
Omroep
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland