Höhenluft

Annick Vroom Korte film - 2005 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een sanatorium in Davos in het jaar 1920 is het decor voor deze korte, woordloze en grotendeels ook muziekloze dansfilm, waarin een nieuwkomer zijn eigen plek tracht te veroveren.

Een sanatorium in Davos in het jaar 1920 is het decor voor deze korte, woordloze en grotendeels ook muziekloze dansfilm, waarin een nieuwkomer zijn eigen plek tracht te veroveren tussen de gevestigde bewoners. Een aaneenschakeling van korte scènes schetst de verhoudingen tussen de sanatoriumgasten onderling en die tussen de gasten en het personeel. De spanningen lopen hoog op als de nieuwkomer zijn oog laat vallen op de vrouw van een ander.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ralf van Lanen
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland