Hoe ik mijn moeder vermoordde

Theo van Gogh Lange documentaire - 1996 - 79 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Gedramatiseerde documentaire waarin de schrijver Theodor Holman tijdens een bezoek aan zijn 81-jarige moeder haar euthanasiewens als kitscherige damesbladenromantiek afdoet.

Gedramatiseerde documentaire waarin het euthanasievraagstuk op bijzondere wijze aan de orde wordt gebracht. De film laat zien hoe de bekende Parool-columnist Theo Holman met zijn nieuwe vriendin Karin een bezoek brengt aan zijn 81-jarige moeder. Reeds vijf minuten na hun aankomst is de sfeer in de kamer om te snijden. Holmans moeder praat uitgebreid over haar kampverleden en brengt - voor de zoveelste keer - haar euthanasiewens ter sprake. De columnist wil hier niks van weten en doet haar idee├źn af als kitscherige damesbladenromantiek.

Credits

Producent(en) Theo van Gogh
Productiebedrijf Theo van Gogh Produkties
Camera
Montage
Set geluid
Evert Kramer
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland