History's Future

Fiona Tan Speelfilm - 2016 - 96 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een man die zijn geheugen kwijt is, reist door het tumultueuze Europa van de 21ste eeuw. Een dwaaltocht vol bijzondere ontmoetingen die uitnodigt tot filosoferen over onze plaats in de wereld.

Een man verliest door een roofoverval zijn geheugen. Hij besluit zijn machteloosheid te doorbreken en een wonderlijke zwerftocht te ondernemen door het tumultueuze Europa van de 21ste eeuw. Geleid door bijzondere ontmoetingen probeert hij inzicht te krijgen in de chaos van deze tijd. Fiona Tan wisselt in haar eerste speelfilm fictie af met documentaire beelden. Zo ontstaat er een associatief geheel waarin de avonturen van de verwonderd rondreizende man uitnodigen tot filosoferen over identiteit, geschiedenis en onze plaats in de wereld.

Credits

Regie Fiona Tan
Scenario Fiona Tan
Jonathan Romney
Producent(en) Floor Onrust
Productiebedrijf
Family Affair Films
Vico Films
Rohfilm Productions GmbH
Antithesis Film
Coproducent(en)
Cormac Fox
Benny Drechsel
Karsten Stoter
Fiona Tan
Uitvoerend producent(en)
Camera
Vladas Naudzius
Production Design
Patty Groot Bluemink
Montage
Kostuumontwerp
Kathy Strachan
Sound Design
Set geluid
Miroslav Babic
Jörg Theil
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland