Het verlies van de toekomst

Roel van Dalen Korte documentaire - 1995 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire waarin drie moeders onder woorden trachten te brengen hoe de zelfgekozen dood van hun kinderen hun eigen leven heeft veranderd.

Documentaire waarin drie moeders onder woorden trachten te brengen hoe de zelfgekozen dood van hun kinderen hun eigen leven heeft veranderd. In Nederland proberen jaarlijks 15.000 jongeren zich van het leven te beroven. Eén procent slaagt in die opzet. Roel van Dalen portretteerde drie moeders die een kind verloren door suïcide. In lange interviewsessies vertellen zij over hun woede, verdriet, schuldgevoel en machteloosheid. Het verlies van de toekomst confronteert de toeschouwer niet alleen met het onuitsprekelijke leed dat de drie vrouwen hebben moeten verwerken, maar toont ook hun veerkracht, de moed der wanhoop waarmee ze zich door het leven slaan en de manieren die ze hebben gevonden om hun verlies dragelijk te maken.

Credits

Producent(en) Harry Prins
Ingrid Lochem
Productiebedrijf Belbo Film Productions BV
Camera
Montage
Set geluid
Sam Nijssen
Productieland(en)
Nederland