Het verlangen van Michael Dudok de Wit

Thomas Doebele, Maarten Schmidt Korte documentaire - 2016 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Michael Dudok de Wits eerste lange animatie The Red Turtle kreeg in Cannes de Prix Spécial Un Certain Regard. Daar ging een bijzonder maakproces op uitnodiging van de beroemde Japanse Studio Ghibli aan vooraf.

Niet iedereen krijgt een uitnodiging van de beroemde Japanse animatiestudio Ghibli om een film te maken. Wel Michael Dudok de Wit, bekend van zijn met een Oscar bekroonde Father and Daughter. Dit portret volgt hem gedurende deze complexe creatieve onderneming. Hij is een perfectionist die eraan gewend is zijn animatiefilms op eigen kracht te maken. Maar The Red Turtle, zijn eerste lange, in Cannes bekroonde film maakt hij samen met een team van tekenaars. Gaandeweg blijkt waarom het voor hem zo belangrijk is om juist dit verhaal te vertellen.

Credits

Scenario Thomas Doebele
Angela Dekker
Producent(en) Thomas Doebele
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Petra Vermeulen
Brigit Dopheide
Uitvoerend producent(en)
Angela Dekker
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland